НА ЧАСІ. Наші розбиті вщент шляхи нарешті привернули увагу правоохоронців. До шляхів та їхніх опікунів дедалі пильніше придивляються міліція та контролюючі структури. Приміром, прокуратура області цього року провела численні перевірки додержання законності у сфері автодорожнього комплексу. У результаті порушено 11 кримінальних проваджень, внесено п’ять документів реагування та відшкодовано до державного бюджету 1,7 мільйона гривень.  

Кошти витрачені, а ями залишилися. Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

Зокрема розпочато кримінальне провадження за фактом заволодіння бюджетними коштами службовими особами ПАТ «Уманьавтодор» у сумі 34 мільйони гривень. Прокуратура області повідомила про підозру в скоєнні злочину одним із депутатів Канівської районної ради за фактом привласнення бюджетних коштів у сумі 320 тисяч гривень. Досудове розслідування кримінального провадження проводить слідчий відділ УСБ України в області. Уже встановлено, що посадовець певний період складав завідомо неправдиві акти приймання виконаних робіт на ремонт автомобільних доріг, у результаті цього незаконно заволодів державними коштами в сумі 320 тисяч гривень.

Шевченківська прокуратура з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері заявила позов про відшкодування шкоди, заподіяної державі внаслідок руйнування ділянки автомобільної дороги Київ — Знам’янка на суму 280 тисяч гривень.

Окрім того, прокуратура області внесла подання на адресу керівників управління ДАІ УМВС України в Черкаській області та Служби автомобільних доріг у Черкаській області. За наслідками їх розгляду винних осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності. 

Триває перевірка цільового використання коштів, спрямованих на поточний та капітальний ремонти і реконструкцію вулиць м. Черкаси.