Голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль просить українську владу заблокувати фінансування Луганській державній академії культури і мистецтв та Луганському національному аграрному університету. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Г. Москаля, пише сайт citynews.net.ua.

«Неодноразові пропозиції Луганської ОДА переїхати на контрольовану Україною територію їхнє керівництво ігнорує. При цьому Луганська державна академія культури і мистецтв і ректор сепаратист В. Філіппов за державні кошти пише якісь «гімни» «ЛНР» та виступає в ролі блазнів на всіляких «культурних заходах» сепаратистів»,  – повідомив Г. Москаль.

Голова ОДА звернувся до міністра аграрної політики та продовольства Ігоря Швайки та міністра культури Євгена Нищука з проханням термінов створити групи міністерств для переоформлення юридичних адрес та переводу луганських вишів на контрольовану українським урядом територію.

За його словами, обидва ВНЗ досі фінансуються з держбюджету України, хоч перебувають знаходяться в окупованому «ЛНР» Луганську. Також керівник області звернувся до голови Держказначейства України Тетяни Слюз із проханням негайно виключити обидва ВНЗ від державного фінансування до їх перереєстрації та переїзду на контрольовану Україною територію.