Українська політика у сфері державних закупівель переорієнтується таким чином, що до «будівельних» тендерів допускатимуть лише виробників екологічних матеріалів. За словами директора Всеукраїнського союзу виробників будівельних матеріалів Олени Бубнової, такі правила почнуть діяти з 2015 року.

На думку фахівця, все це означатиме, що виробники будматеріалів повинні пройти підготовку, а їхня продукція має отримати так зване екомаркування.  Лише в такому разі фірма може брати участь у відповідних тендерах.

Такий підхід, як вважає експерт, однозначно збільшуватиме конкурентоспроможність наших будівельних матеріалів на європейському ринку. Пояснюється це тим, що в Євросоюзі діє директива про державні закупівлі, в якій визначено екологічні критерії та вимоги до тендерів.

Слід зазначити, що в Україні нині є чимало екологічно чистих будівельних матеріалів. Так, фахівці радять пересічним покупцям, щоб вони, вибираючи той чи той будматеріал, звертали увагу на особливе маркування: «Екологічно чисто та безпечно».