ПІДРОБКА. Брендовий спортивний костюм цілком може бути виробом вітчизняних шевців. Це достеменно з’ясували фахівці відділу захисту прав інтелектуальної власності управління Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю ГУМВС України в Одеській області. Нещодавно вони викрили швацький цех, у якому незаконно використовували логотипи відомих світових брендів. Як повідомляє ВЗГ ГУМВС України в Одеській області, незаконний бізнес на два десятки робочих місць організувала 40-річна приватна підприємниця. Спритна одеситка мала свою клієнтуру та працювала виключно за замовленнями. 

Під час обшуку правоохоронці вилучили понад півсотні готових костюмів, 20 швейних машин та два пристрої для одночасного нанесення торговельних знаків на продукцію. Наразі вилучене направлено на експертизу. Встановлюється сума збитку, спричинена власникам прав на вказані знаки для товарів та послуг.

Щодо підприємниці розпочато кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 229 КК України, жінці загрожує покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 — 3400 гривень) або громадські роботи на строк від ста до двохсот годин чи виправні роботи на строк до двох років.