Пасажирський авіалайнер Airbus A319 авіакомпанії Air France-KLM ледь не зіткнувся з російським бомбардувальником у повітряному просторі Москви.

Про це повідомляє AFP з посиланням на джерела в авіакомпанії, передає УКРІНФОРМ.

«Незабаром після зльоту з аеропорту Москва-Шереметьєво пасажирський літак Airbus A319 компанії Air France-KLM, що здійснював рейс Москва-Париж AF- 1645 ледь не зіткнувся з російським бомбардувальником Ту-95. Літакам вдалося розминутися на відстані 100 м. один від одного», – йдеться у повідомленні.

За даними агентства, інцидент стався у повітряному просторі над Москвою ще 14 березня ц.р., проте його деталі стали відомі лише у п'ятницю, 11 квітня.

Повідомляється, що російський військовий літак радянської епохи пролетів так близько біля борту Airbus, що екіпаж чув звук гвинтів бомбардувальника. У зв'язку з інцидентом адміністрація Air France-KLM спрямувала відповідну ноту протесту через дипломатичні канали «Росавіації», наголосивши, що згідно міжнародних стандартів мінімально безпечна відстань між двома літаками в небі не повинна бути меншою від 1000 футів (305 метрів).

Разом з тим, керівництво «Росавіації» намагалося запевнити французьких колег, що ситуація була безпечною, пише агентство. Однак, російська сторона звинуватила екіпаж французького літака у тому, що той запізно злетів (замість 14:50 його колеса відірвалися від злітної смуги о 15:03). Внаслідок інциденту призначено розслідування. Спеціально призначена комісія має незабаром оголосити його результати.