Головного тренера збірної України Михайла Фоменка важко назвати прихильником експериментів. Однак склад, який Михайло Іванович обрав на контрольну гру з грузинами, цілком можна назвати експериментальним. Місце у воротах своєю грою протягом сезону заслужив Денис Бойко. У центрі захисту поруч із Євгеном Хачеріді  — Ярослав Ракицький. На позиції лівого захисника Фоменко вирішив переглянути Миколу Морозюка, а на протилежному фланзі вийшов дебютант Павло Ксьонз. Щоправда, він час від часу виконував функції півзахисника, міняючись позиціями з Олегом Гусєвим. Ліворуч грузинським захисникам створював проблеми Євген Коноплянка, у центрі поля з’явилось тріо Степаненко — Ротань — Гармаш, а роль єдиного нападника була відведена Селезньову, повідомляє офіційний сайт ФФУ.

Перший тайм пройшов досить мляво й без видимої переваги якоїсь із команд. Українці створили напівмомент на початку зустрічі, однак м’яч, після удару головою Дениса Гармаша, не влучив у отвір. Грузини відповіли неточним ударом Олександра Кобахідзе.

Значно багатшою на події вдалася друга половина зустрічі. На самому її початку був зобов’язаний відкривати рахунок Леван Кенія. Колишній гравець львівських «Карпат», мабуть, вже бачив м’яч у воротах, але неймовірний сейв у свій актив записав Денис Бойко. Воротар нашої збірної встиг у падінні викинути руку й витягнути м’яч з ближнього кута.

Українці відповіли хай і менш небезпечним, та цілком гольовим моментом Артема Кравця який вийшов на поле після перерви. Нападник синьо-жовтих зійшовся один на один з Георгієм Лорією, проте не влучив у дальній кут. А вже за мить Кравець встиг відзначитись. Лаша Двалі після удару від воріт невдало повернув м’яч своєму голкіперу: влучив у стійку з відскоком прямо на ногу Кравцеві. Таким дещо кумедним чином наш форвард  забив дебютний м’яч за національну команду.

Невдовзі після перехоплення у центрі поля момент  створив Коноплянка: удар у півзахисника вийшов невлучним.  Проте Євген, який влітку може змінити клуб,  доволі швидко виправився й  подвоїв перевагу синьо-жовтих. Після подачі з лівого флангу у виконанні Миколи Морозюка Коноплянка виграв позицію в Учі Лобжанідзе і в дотик переправив м’яч у лівий кут.

Рятувати матч грузини кинулися лише за 10 хвилин до його завершення. І варто зазначити, що підопічні Кахабера Цхададзе були дуже близькі до цього, створивши достатньо гольових моментів. Спершу удар Кенії з кута воротарського майданчика у відчайдушному підкаті заблокував Ракицький. А за хвилину Ярослав не встежив за Мате Вацадзе, який ударом головою з кількох метрів фактично «розстріляв» Бойка.

Збірній Грузії все-таки не вдалося уникнути поразки, а підопічні Михайла Фоменка здобули важливу перемогу, яка має додати хлопцям хорошого настрою напередодні відбору до  Євро-2016 зі збірною Люксембургу. Вболіватимемо за наших у неділю.

ТАБЛО «УК»

Товариський матч

Грузія — Україна — 1:2 

Голи: Вацадзе (81) — Кравець (56), Коноплянка (67)

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»