Наша країна відчувала потужну підтримку «Великої сімки» та Євросоюзу протягом п’яти останніх років. За це подякував чинний глава держави Петро Порошенко послам країн G7 і ЄС, з якими зустрівся з нагоди завершення своєї президентської каденції.

Дипломати переконані, що останні п’ять років значно наблизили Україну до європейських цінностей і менталітету. Фото twitter.com.poroshenko

Дипломати вкотре почули заклик посилювати підтримку України у забезпеченні реформ і відновленні суверенітету й територіальної цілісності Української держави, а також вірити в її успішне майбутнє. Адже саме українське питання слугує об’єднавчим елементом у зовнішній політиці «Великої сімки» та Європейського Союзу, тож має залишатися таким і в майбутньому.

Особливу увагу сторони приділили продовженню санкційної політики проти Росії, консолідації міжнародних зусиль для звільнення українських заручників і моряків, яких незаконно утримують у тюрмах РФ. Обговорено значний прогрес України на шляху реформ, що визнають міжнародні партнери нашої держави, повідомляє департамент прес-служби АП.

«Звертаюся до вас із проханням продовжити підтримку України, особливо враховуючи ситуацію з безпекою, на шляху реформ», — сказав Президент, подякувавши послам за сильну позицію дотримання принципу «нічого про Україну без України».

Дипломати відзначили високий рівень організації президентських виборів та їхній демократичний і конкурентний характер, акцентувавши на важливості позиції чинного Президента у цьому процесі. «Згадуємо багато успішних і важливих реформ, здійснених за вашого лідерства. Особливо це стосується реформування банківського сектору. Як приклад особливо хочу відзначити успішну націоналізацію ПриватБанку», — наголосила Надзвичайний і Повноважний посол Французької Республіки Ізабель Дюмон від імені послів «Великої сімки».

Серед інших успішних реформ вона відзначила децентралізацію, боротьбу з корупцією, запровадження верховенства права та реформи в енергетичному секторі.

Глава Представництва Європейського Союзу в Україні Г’ю Мінгареллі зауважив: «За останні п’ять років ви змінили країну. В цьому немає жодних сумнівів — це беззаперечний факт. Україна сьогодення не має нічого спільного з Україною 2014-го. І ми всі розуміємо ваш особистий внесок у цей процес. Ви наблизили Україну до Європейського Союзу».

Пізніше в повідомленні французького головування в G7 у Twitter Групи підтримки України було вказано таке: «Посли G7 зустрілися із Президентом Порошенком, щоб обговорити прогрес реформ за його президентства. Вони схвалили досягнення Президента Порошенка і обмінялися з ним думками про поступ, який мусить бути забезпечений у подальшому, — цитує УНІАН текст повідомлення. — Посли G7 закликали до плавної передачі влади, що дасть змогу Україні продовжити обраний нею шлях реформ».

Відділ новин
«
Урядового кур’єра»