Про це заявив міністр Кабінету Міністрів України Остап Семерак на засіданні, яке затягнулося до ночі середи, 26 березня.

Коболєв працював радником голови правління НАК «Нафтогаз України».

У 2000 році Андрій Коболєв закінчив інститут міжнародних відносин при Київському університеті ім. Т.Г. Шевченка та отримав ступінь магістра міжнародних економічних відносин.

З 1999-го до 2002 року працював в українському підрозділі PricewaterhouseCoopers консультантом з питань управління, спеціалізуючись у питаннях стратегічного управління та корпоративних перетворень.

З 2002-го до 2010 року працював на різних посадах в НАК «Нафтогаз України», зокрема, у департаменті корпоративних фінансів та цінової політики держхолдингу і радником голови правління НАК. Брав участь у реструктуризації зовнішнього боргу держхолдингу шляхом формального обміну єврооблігацій та інших зобов'язань на нові єврооблігації.

Пізніше працював радником в інвестиційній компанії AYA Securities.

Як повідомляляв iPress.ua, керівник «Нафтогаз України» Євген Бакулін, який охолював держхолдинг з березня 2010 року – був затриманий 21 березня цього року за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах.

Вранці 23 березня суд прийняв рішення про міру запобіжного заходу, згідно з яким його заарештують або вимагають заставу в розмірі 1,5 мільярда гривень.

НАК «Нафтогаз України» об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни, є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території України.

iPress.ua