Визначено 39 переможців за підсумками четвертої 2024 року хвилі подачі заяв на гранти для ветеранів. Вони отримають від держави 19 мільйонів гривень на започаткування або розвиток свого бізнесу. Із часу набуття чинності ветеранського компонента грантової програми «Власна справа» переможцями стали 407 ветеранів та членів родин учасників бойових дій. Загалом вони отримають гранти на 178 мільйонів гривень. Про це повідомила заступник міністра економіки України Тетяна Бережна.

«39 ветеранів та дружин з їхнього подружжя визнано переможцями четвертої цього року хвилі ветеранського компонента програми «Власна справа». Держава інвестує через гранти 19 мільйонів гривень. Загалом уже 407 ветеранів та членів їхніх родин отримали позитивне рішення про надання гранта із часу започаткування цього напряму програми на загальну суму 178 мільйонів грвень. 57% з отриманих грантів на власну справу — гранти до 500 тисяч гривень», — зазначила Тетяна Бережна.

Серед 39 переможців четвертої цього року хвилі подачі заяв на гранти 16 учасників бойових дій, 23 члени родин ветеранів. Один переможець отримав грант обсягом до мільйона гривень, 33 — до 500 тисяч, п’ять — до 250 тисяч гривень. Найбільше грантоотримувачів з Вінницької, Волинської та Львівської областей. Найпопулярніші галузі, в яких планують розвивати бізнес грантоотримувачі, — оптова і роздрібна торгівля, тимчасове розміщування й організація харчування, переробна промисловість.

Відповідно до умов програми, учасники бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, а також другий з їхнього подружжя можуть отримати такі гранти: до 250 тисяч гривень, до 500 тисяч та до мільйона — для ветерана за умови створення одного, двох та чотирьох робочих місць відповідно; до 250 тисяч та до 500 тисяч гривень — для другого з подружжя ветерана за умови створення одного та двох робочих місць відповідно, повідомляє Мінекономіки.