У сеансі одночасної гри в Харківському національному університеті внутрішніх справ із курсантами, студентами та працівниками вишу мірялися силами імениті шахісти: заслужений майстер спорту, чемпіонка світу — володарка світової шахової корони 2012 року, дворазова переможниця Всесвітньої шахової олімпіади, міжнародний гросмейстер Ганна Ушеніна, заслужений майстер спорту, дворазовий переможець Всесвітньої шахової олімпіади, міжнародний гросмейстер Павло Ельянов, чемпіон Європи, переможець Кубка європейських чемпіонів, міжнародний гросмейстер Антон Коробов, чотириразовий чемпіон України, міжнародний гросмейстер Валерій Неверов та інші. Також до участі у грі  були запрошені вихованці шахових клубів міста віком від 5 до 18 років.

«Участь у цьому турнірі вже є досягненням, певним шаховим подвигом, адже грати з такими іменитими шахістами випадає не всім. Хай для кожного з вас цей захід стане добрим уроком шахової майстерності», — зауважив, відкриваючи змагання, радник ректора університету Олександр Бандурка, який також передав присутнім вітання від ректора ХНУВС, президента Харківської обласної федерації шахів Сергія Гусарова.

За шахові дошки одночасно сіли понад 200 претендентів на звання кращого.  А всього у турнірі взяли участь 275 осіб. Гросмейстери і майстри, зрозуміло, виступали сеансерами. За правилами гри кожний учасник сеансу повинен був зробити свій хід саме в той час, коли сеансер підходить до його шахової дошки. Як стверджують учасники, вони найбільше хвилювалися, коли до дошки підходила, щоб зробити свій хід, шахова королева Ганна Ушеніна. Вона не вперше приходить у гості до майбутніх міліціонерів та правників і пообіцяла їм, що подібні зустрічі стануть традиційними. 

На цьому сеансі одночасної гри ходили не так, як герої відомого твору Ільфа і Петрова. Фото ВЗГ ХНУВС

— Такі заходи, звичайно, є корисними, — говорить Ганна Ушеніна. — Це цікаво та пізнавально. Вважаю, чим частіше відбуватимуться такі турніри, тим краще, і я обов’язково відвідуватиму їх.

По завершенні змагань стало очевидним, що перемогти знаних спортсменів не вдалося нікому, але кожний сеансер відзначив кращого гравця у своїй групі. Ними стали курсанти факультету з підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки та кримінальної міліції у справах дітей Сергій Вербець, Кирил Тайлієв, Віталій Безрук, слухач центру післядипломної освіти Юлія Афанасьєва та гості змагань Олександр Шалімов (1-й розряд, категорія до 12 років), Марія Печиєнко (1-й розряд, категорія до 12 років) та Поліна Корчагіна (3-й розряд, категорія до 8 років). Усі вони отримали пам’ятні кубки  «Кращий гравець».

Наймолодша володарка цього кубка Поліна Корчагіна висловила  свої думки щодо проведеного турніру. Зокрема вона зазначила,  що, граючи в шахи, люди стають розумнішими. Про себе ж дівчинка розповіла, що займається цим видом спорту з тренером і вже досягла високих результатів —  стала чемпіоном Харківщини з шахів у групі дівчат до 8 років.

Поділилися враженнями і майбутні міліціонери, курсанти Віталій Безрук і Кирило Тайлієв. Хлопці розповіли, що професійно шахами вони не займаються, але грати із гросмейстерами і майстрами спорту для них велика честь, тож вони і далі братимуть  участь у таких турнірах з великим  задоволенням.