Інтеграція в європейський політичний, економічний та правовий простір для повноправного членства в ЄС є одним із головних пріоритетів зовнішньої політики України, що закріплено законодавчо. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов. Його відомство розробило Програму з імплементації Угоди про асоціацію з ЄС для виконання міжнародних і внутрішньодержавних зобов’язань України. 

Документ, за словами міністра, повністю забезпечить виконання всіх зобов’язань, взятих нашою країною, зокрема й тих, які підпадають під дію тимчасового застосування. «Реалізація цієї програми забезпечить ефективну дію механізму імплементації Угоди про асоціацію. А її імплементація сприятиме переходу відносин між Україною та Європейським Союзом на рівень політичної асоціації та економічної інтеграції», — передає слова Ігоря Прасолова прес-служба Мінекономрозвитку.

До слова, програмою передбачається виконання заходів за майже 50 напрямками. В ній прописано завдання, зокрема щодо реалізації цілей сусідства та розвитку; дотримання міжнародних норм і стандартів здійснення правосуддя; упровадження нових стандартів забезпечення дотримання прав і свобод людини; проведення інституціональних та структурних реформ; адаптації законодавства України до законодавства ЄС та гармонізації нормативно-правової бази. Передбачається й поліпшення економічних, торговельних та інвестиційних відносин; забезпечення взаємного доступу до ринків товарів і послуг України та держав — членів ЄС; удосконалення торговельної політики для створення робочих місць та стимулювання зростання виробництва; підвищення стандартів у сфері охорони праці; забезпечення високого рівня захисту прав споживачів.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»