Уряд робитиме все необхідне, щоб якнайшвидше імплементувати Угоду про асоціацію, а українці відчули ефект від цього вже найближчим часом. На цьому наголосив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Валерій Пятницький, коментуючи ухвалене на засіданні уряду Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про імплементацію Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їх державами-членами, з іншої сторони».

«Уряд намагатиметься зробити все, щоб цей процес був динамічним, ті реформи, які було намічено і в тому контексті, що є в Угоді, було якнайшвидше реалізовано, щоб перші результати відчувалися вже найближчим часом», — запевняє фахівець.

План заходів щодо виконання зобов’язань України згідно з Угодою про асоціацію передбачає завдання стосовно:

— проведення інституційних та адміністративних перетворень;

— адаптації законодавства та виконання зобов’язань щодо імплементації положень acquis ЄС за Угодою;

— реалізації заходів із співробітництва та забезпечення діалогу Україна — ЄС.

Виконання вказаних заходів здійснюватиметься у межах відповідних бюджетних призначень органів влади, а також за рахунок ресурсів міжнародної технічної допомоги та інших джерел, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

«Це важливий документ, з точки зору того, як відбуватиметься процес імплементації Угоди, яким чином відбуватиметься взаємодія усіх органів, які залучатимуться до цього процесу. Від того, наскільки ефективно ми співпрацюватимемо, буде залежати і ефективність імплементації», — наголосив Валерій Пятницький.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»