Постійно діюча міжвідомча комісія при Мінекономрозвитку рекомендувала Держінвест?проекту України внести до Реєстру індустріальних парків України індустріальні парки «Кривбас» (Кривий Ріг, Дніпропетровська область), «iPark» (Комінтернівський район, Одеська область) та «BionicHill» (Київ). Усі вони зможуть забезпечити українцям створення майже 40 тисяч робочих місць.

Про це повідомив заступник керівника департаменту інвестиційної політики та регіонального розвитку Держінвестпроекту Василь Шешурак. За його словами, завдяки створенню криворізького парку «Кривбас» у регіоні буде організовано близько 2245 робочих місць. За умови повноцінного заповнення території промислового майданчика виробничими потужностями парк щороку забезпечуватиме надходження у вигляді податків до державного бюджету в розмірі $80 мільйонів.

Створення парку високих технологій «BionicHill» забезпечить ІТ-фахівців 35 тисячами робочих місць. Вартість будівництва індустріального парку приватному інвесторові обійдеться в близько $387 мільйонів.

За приватні кошти будуватимуть також «iPark». Його девелопером стане українська компанія «ТИС». Передбачається, що в процесі функціонування індустріального парку буде створено 1195 робочих місць. Надходження до бюджетів усіх рівнів щороку становитиме понад $12,6 мільйона.

Раніше Держінвестпроект повідомляв, що до реєстру вже внесено індустріальні парки в містах Львів, Долина (Івано-Франківська область), Славута (Хмельницька), Коростень (Житомирська), Кременчук (Полтавська), а також Свема (Сумська область), Соломоново (Закарпатська) та Перший український індустріальний парк у селищі міського типу Велика Димерка (Київська область).