НЕ ПРОЙШЛО. Парламент Кіпру відхилив у вівторок законопроект про введення примусового списання частини депозитів під виглядом  податку. Жоден депутат не підтримав законопроекту, яким передбачалося списання 6,75% депозитів розміром  20 — 100 тисяч євро, і 9,9% — з більших  вкладів. Проти цього  проголосували всі партії, окрім правлячої правоцентристської «Демократичний збір» — її представники утрималися.

Попереднє рішення про списання було прийнято урядом за наполяганням кредиторів Євросоюзу,  проте викликало паніку серед вкладників і поставило під загрозу існування фінансової системи Кіпру.

Аби допомогти країні у скрутну годину, готова закласти своє майно навіть Кіпрська православна церква. Про це заявив журналістам архієпископ Кіпрський Хризостом після зустрічі з президентом Нікосом Анастасіадісом. Він назвав важким рішення кіпрського парламенту, однак  привітав обраних народом депутатів з тим, що вони послали чіткий сигнал Європі: треба, нарешті, навчитися поважати і малі країни.

За допомогою непопулярних заходів Кіпр мав би залучити до бюджету додаткові 5 мільярдів 800 мільйонів євро. За таких умов ЄС і МВФ погоджувалися надати країні 10 мільярдів  євро позики.