Україна і Китай готуються до проведення третього засідання міжурядової Комісії зі співробітництва. Це питання обговорювали під час зустрічі віце-прем'єр-міністра — міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка з Надзвичайним і Повноважним Послом КНР в Україні Чжан Сіюнєм.

Геннадій Зубко вже направив лист віце-прем'єрові Державної Ради КНР Ма Каю із пропозицією провести це засідання у вересні 2015 року в Києві. Сторони обговорили пропозицію КНР щодо активної участі України у спільній реалізації побудови Економічного поясу Великого шовкового шляху, відповідний протокол про що підписало Мінекономрозвитку і передало Міністерству комерції КНР.

Україна, за словами урядовця, зацікавлена в активізації та розширенні партнерства у галузі сільського господарства та в торговельно-економічній співпраці, повідомляє прес-служба віце-прем’єра. Так само й Китай є прихильником дружби і двосторонньої співпраці За словами китайського дипломата, його країна переходить від кількісного до якісного розвитку й планує інвестувати в нові технології. І в цьому напрямі є великі перспективи співпраці з Україною. Так, Китай готовий брати активну участь у реалізації національної програми з розвитку АПК й інвестувати в модернізацію логістики експорту зернових, що дасть змогу українському зерну значно наростити експортний потенціал.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»