Глава держави Петро Порошенко взяв участь у першому засіданні нового складу Комісії при Президентові України у питаннях помилування. Завданням комісії він назвав сприяння тому, щоб людина, яка заблукала, стала на шлях виправлення й повернулася до повноцінного життя відповідно до норм моралі та права.

Президент висловив упевненість у тому, що комісія ухвалюватиме виважені рішення, адже серед її членів чимало представників громадськості, правозахисних організацій. «Сподіваюся, що ваш життєвий досвід і ваше сумління є запорукою об’єктивного, уважного й дуже виваженого розгляду клопотань», — цитує слова глави держави його прес-служба.

Президент наголосив на відповідальності членів комісії, яка покладається на них державою: «Ми не можемо припуститися помилки. Дуже покладаюся на вас, ваше відповідальне ставлення до роботи. І в складний для країни час, коли кожен день дає приклади жорстокості, ненависті, особливо важливо підкреслити, що помилування залишається однією з основних цінностей нашої держави».

Тому Петро Порошенко побажав членам комісії терпіння й мудрості при розгляді складних справ.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»