ДЕ СОВІСТЬ? Міністерство соціальної політики запроваджує жорсткий контроль за ввезенням в Україну гуманітарної допомоги, заявила директор департаменту соціальних послуг Мінсоцполітики Ірина Тарабукіна. За її словами, це необхідно зробити для того, щоб під виглядом гуманітарної допомоги не ввозилися сумнівні вантажі, повідомляє прес-служба відомства.

Посадовець зауважила, що нині на кордоні стоять 132 автівки, частина з яких має сумнівне призначення. «Так житель Сумської області, якому виповнилося 76 років, ввозить в Україну «Audi» A5, оціночна вартість якого сягає 350 тисяч гривень. Іншим яскравим прикладом є спроба ввезти Lexus CT200 Hibrid вартістю понад 300 тисяч гривень. Таких випадків раніше було понад 50% усієї гуманітарки, — сказала вона.

«На жаль, існують непоодинокі випадки, коли гуманітарну допомогу намагаються використовувати як інструмент контрабанди. Не повинно бути ситуацій, коли вантажі, що звільняються від мита, потрапляють до дорогих бутиків або перепродаються, як це буває з авто», — наголосила вона.