На виконання доручення Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка на Луганщині побував представницький урядовий десант. Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, заступник міністра соціальної політики — керівник апарату — Віктор Іванкевич, перший заступник міністра фінансів Ігор Уманський зустрілися з очільником області Геннадієм Москалем та обговорили питання діяльності міністерств на території Луганщини.

Уже в ході прес-конференції Андрій Пивоварський зазначив, що відтепер його домашнім завданням є збільшення пасажиропотоку з Луганщини в західноукраїнському напрямку, забезпечення робіт з відновлення мостів фінансами та опрацювання питання відновлення роботи сєверодонецького аеропорту. Хоча останнє залежить не тільки від Мінінфраструктури, тут потрібні згоди Міноборони та ДП «Украерорух».

Геннадій Москаль попросив чиновників внести зміни до постанови КМУ від 25.02.2015 р. №68 «Про затвердження Порядку перерахування міжбюджетних трансфертів за місцевими бюджетами в населених пунктах Донецької та Луганської областей, розташованих на території проведення антитерористичної операції, і населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення» й додати пункт про компенсацію за зруйноване внаслідок бойових дій житло зі встановленням її розміру.

Свої домашні завдання після поїздки визначив і міністр охорони здоров’я — його Геннадій Москаль попросив допомогти із забезпеченням обласних лікувальних закладів необхідним медичним обладнанням для надання повноцінної медичної допомоги населенню. А заступник міністра соціальної політики та перший заступник міністра фінансів мають опрацювати процедурні питання забезпечення або відновлення житла для людей, в яких його повністю зруйновано.

Схоже, що щільний графік роботи не дав змоги урядовцям особисто побувати в Лисичанську й на власні очі роздивитися житловий будинок №17 в кварталі Жовтневої революції, який було зруйновано влітку минулого року внаслідок бойових дій. Уже рік десятки людей, яких війна залишила без даху над головою, поневіряються по чужих квартирах та чекають рішення уряду. Залишається тільки уявляти, якою важкою була б розмова з цими людьми. Щоправда, посадовці запевнили, що це питання розглядатимуть у Києві. За словами Андрія Пивоварського, за тиждень він має провести нову зустріч із головою обласної військово-цивільної адміністрації із визначених проблем.  Напевно, й решта його колег вчинить так само.