Комплексне вирішення питань переміщення людей з не пристосованих до зимового періоду приміщень у придатні для проживання у холодну пору року будівлі є на сьогодні головним завданням уряду. Саме тому для оптимізації та ефективного розв’язання цієї проблеми було розроблено План дій центральних органів влади та місцевого самоврядування щодо підготовки житлових об’єктів до осінньо-зимового періоду. Його реалізація гарантуватиме людям нормальні умови проживання у холодну пору року. Про це повідомив керівник Міжвідомчого координаційного штабу з питань соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб Василь Стоєцький.

На Харківщині для тимчасово переміщених осіб зводять модульні будинки. Фото з сайту stroyobzor.ua

«Слід переселити понад 25 тисяч людей. Регіональні штаби спільно з місцевими органами виконавчої влади постійно шукають приміщення для розташування громадян, здійснюють їх паспортизацію та перевіряють на відповідність вимогам для тимчасового розміщення людей. Нині визначено 1368 об’єктів різних форм власності, де можливе розміщення людей в осінньо-зимовий період. Тому триває підготовка до переселення людей у ці приміщення», — цитує слова фахівця прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Розроблено три блоки заходів. Перший стосується переміщення людей з не пристосованих до холодів об’єктів. Для реалізації цього блоку місцеві органи влади спільно зі штабом визначили кількість людей, які потребують переселення, проаналізували наявні в областях приміщення для розташування людей. Другий блок стосується саме підготовки об’єктів різної форми до прийому громадян. До 1 жовтня всі об’єкти мають бути готові. У третьому блоці плану визначено додаткові заходи щодо організації забезпечення життєдіяльності внутрішньо переміщених осіб узимку.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»