Екс-президента СРСР Михайла Горбачова шпиталізували через погіршення самопочуття, передає Бі-бі-сі.

Про причини загострення хвороби не повідомляють, проте відомо, що 83-річний політик страждає на важку форму діабету.

«У мене останні сім днів стан був більш-менш, але сьогодні я в лікарні. Сталося загострення. Я лежу під моніторингом, весь у дротах», – розповів Михайло Горбачов «Російській службі новин» у четвер увечері.

Раніше російські ЗМІ кілька разів передчасно повідомляли про смерть радянського лідера – після того, як його відвозили до лікарні. Згодом пан Горбачов особисто спростовував ці заяви.

Улітку цього року екс-президент знову опинився в лікарні і через це навіть не поїхав на похорон свого колишнього соратника - екс-президента Грузії  Едуарда Шеварднадзе.

Але вже в середині липня пан Горбачов написав листа канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, в якому висловив упевненість, що зможе приїхати до Німеччини на листопадові урочистості з нагоди 25-ї річниці падіння Берлінського муру.

Журналісти «Російської служби новин», які повідомили про останню шпіталізацію пана Горбачова, намагалися взяти в нього коментар з приводу оголошення лауреата Нобелівської премії миру, але політик пояснив, що через хворобу не стежить за «нобелівським тижнем».

Михайло Горбачов отримав Нобелівську премію миру в 1990 році з формулюванням «на знак визнання його провідної ролі у мирному процесі, який характеризував важливу складову частину життя міжнародного співтовариства».