Миколаївському військовому госпіталю передали нову сучасну медичну апаратуру. Обладнання було придбано за кошти, виручені в результаті проведення благодійного аукціону фоторобіт на виставці «Пекельний аеропорт». Нагадаємо, фотохудожник зі світовим ім’ям Сергій Лойко кілька днів провів з бійцями 79-ї аеромобільної бригади під час оборони донецького аеропорту. Результатом перебування у місці бойових дій стали сотні робіт фотографа.

Один з бійців випробовує пульсоксиметр. Фото автора

Один з учасників боїв за аеропорт Сергій Танасов, який нині очолює Миколаївську громадську організацію «Спілка військовослужбовців» розповів, що разом з автором робіт вирішили організувати виставку. Перший показ фотографій відбувся в Харкові, але найбільш масштабною подією стала демонстрація робіт у Миколаєві. «За погодженням з автором, — продовжує Сергій Танасов, — вирішили продати частину робіт на благодійному аукціоні. А на виручені гроші придбати сучасне медичне обладнання для Миколаївського військового госпіталю. Адже війна, врешті-решт, закінчиться, а рани — залишаться. Бійців треба лікувати. Усього було продано 40 робіт на 50 тисяч гривень. Ми домовилися з госпіталем з приводу того, яке саме обладнання необхідне передусім. Закупили його й  передаємо».

Один з ініціаторів проведення виставки, відомий бізнесмен-волонтер, директор Миколаївського тепловозоремонтного заводу В’ячеслав Сімченко сам придбав кілька робіт. Він продовжує діяльність з просування виставки в інших містах, допомагає госпіталю й військовим із зони АТО. В’ячеслав Сімченко розповів, що «Пекельний аеропорт» уже експонувався в Києві, надходять заявки з інших міст. На прохання голови Миколаївської облдержадміністрації Вадима Мерікова саме підприємство, яке очолює В’ячеслав Сімченко, допоможе госпіталю з ремонтом дахів.

Вадим Меріков подякував ініціатору виставки, завдяки результатам проведення якої госпіталь отримав відчутну допомогу. За гроші, виручені від продажу робіт, були придбані та передані медичній установі два інгалятори компресорних «Юлайзер Pro», 6/12-канальний кардіограф 600G, монітор добового артеріального тиску АВРМ, монітор пацієнта (пульсоксиметр), електрохірургічний апарат ZERO 50.

Як повідомив начальник шпиталю підполковник Володимир Візняк, ця апаратура вкрай необхідна для діагностики захворювань та лікування військовослужбовців. Нині на лікуванні у медичному закладі перебувають близько 30 бійців із зони АТО. Торік тут пройшли курс лікування понад тисяча військових. Багато повертаються для повторного лікування. «Що стосується медикаментів, — розповів Володимир Михайлович, — проблем немає. На цей рік спрямовано три мільйони гривень на ліки. Але є проблеми щодо ремонту дахів, приміщень, придбання апаратури. Сьогоднішній подарунок нам важливий і необхідний. За що величезне спасибі «Спілці військовослужбовців», директору МТРЗ В’ячеславу Сімченку й голові Миколаївської облдержадміністрації Вадиму Мерікову».