Президент Петро Порошенко продовжив телефонні консультації з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Лідери держав обговорили процес мирного врегулювання на Донбасі. Співрозмовники констатували, що відсутність сталого прогресу з виконання Мінських домовленостей, а також продовження обстрілів з боку бойовиків ставлять під загрозу вистражданий план мирного врегулювання. Зокрема, Президент наголосив на необхідності відновлення контролю за українсько-російським кордоном на його окупованій ділянці, створення можливості для виконання українськими прикордонниками своїх функцій при моніторингу ОБСЄ та належному технічному забезпеченні.

Погоджено, що проведення місцевих виборів у деяких районах Донецької та Луганської областей має відбуватися відповідно до українського законодавства, а також в умовах сталого двостороннього припинення вогню, рівних можливостей ведення передвиборної кампанії, залучення міжнародних спостерігачів.

Петро Порошенко подякував за направлення в Україну німецької гуманітарної допомоги, повідомляє прес-служба глави держави. Він повідомив, що 112 вантажівок із гуманітарною допомогою для постраждалих на Донбасі вже прямують до пунктів призначення. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»