ІНФОРМАЦІЯ. Корпорація Microsoft вперше відкрила відомості про кількість запитів правоохоронних органів США та інших держав щодо персональної інформації користувачів таких сервісів, як Hotmail/Outlook.com, SkyDrive cloud storage, Messenger, Xbox Live та Skype, передає УКРІНФОРМ.

Відповідні дані містяться в оприлюдненій у четвер на сайті корпорації «Доповіді про запити правоохоронних органів – 2012».

«У 2012 році Microsoft і Skype отримали загалом 75 тис. 378 запитів від правоохоронних органів. Ці запити могли стосуватися 137 тис. 424 акаунтів», – йдеться у звіті.

За приблизними оцінками, ця кількість становить менше 0,02% активних користувачів зазначених сервісів.

Для відповіді на запит потрібен ордер суду чи інший подібний офіційний документ. При цьому, на близько 18% запитів не було розкрито інформації, на 79,8% було розкрито лише «інформацію, що не містила контент» – адреса електронної пошти, ім'я, місцезнаходження, IP-адрес, час реєстрації тощо. І лише на 2,2% запитів інформація була повністю розкрита, що включало листування, фотографії та інший контент, створений користувачем.

Відповідно до звіту, торік найбільшу кількість запитів щодо користувачів сервісів Microsoft отримано від правоохоронних органів таких держав, як Туреччина (11 тис. 434), США (11 тис. 73), Велика Британія (9226), Франція (8603) та Німеччина (8419). Ці ж країни, крім Туреччини, направили найбільше запитів щодо користувачів Skype - від 402 (Франція) до 1268 (Велика Британія).

Як зазначається у доповіді, від України у 2012 році надійшло 5 запитів щодо користувачів Skype, які потенційно могли стосуватися 10 акаунтів. На жоден із них контентна інформація не була розкрита.