ФЕСТИВАЛІ. У Харкові виступали відомі музиканти та молоді обдаровання з усього світу. А зібрав їх на сценах першої столиці єдиний в Україні міжнародний фестиваль класичної музики «Харківські асамблеї», який цього року святкував своє 20-річчя.

Відкриття фестивалю відбулося в Харківському національному театрі опери та балету імені М. Лисенка. Під орудою знаного у світі диригента з Великобританії Тімоті Рейніша та яскравих зірок англійської вокальної школи Джоан Роджерс і Даррена Джеффрі молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський» виконав увертюру до опери «Весілля Фігаро» та арії з опер «Весілля Фігаро» і «Дон Жуан», а також 41-у симфонію Моцарта.

Подальші концерти провідних музикантів пройшли у Великому та Камерному залах Харківського національного університету мистецтв імені І.П.Котляревського. Спільно із зарубіжними гостями любителів класичної музики радували своїми виступами й харків’яни. У програмі фестивалю «Харківські асамблеї» звучали твори Шуберта, Прокоф’єва, Верді, Гайдна і Бетховена.