ІНІЦІАТИВИ. Молдові введені грошові штрафи за необгрунтоване відсутність депутатів на засіданнях парламенту або профільних парламентських комісій. Розмір штрафів складе від 50% до 75% від розміру їх місячної заробітної плати та надбавок, передає УНН з посиланням на БЕЛТА.

Це передбачають поправки в чинне законодавство, які сьогодні прийняли депутати молдавського парламенту в остаточному читанні.

За відсутність без поважної причини протягом одного місяця на трьох засіданнях парламенту або постійних комісій депутати будуть позбавлені 50% від заробітної плати та надбавок в наступному місяці. За чотири прогулу загрожує штраф у вигляді невиплати 75% від зарплати і надбавок.

«Прогулом» з неповажної причини вважається відсутність депутата, що не пов'язане із здійсненням функціональних повноважень парламенту і постійних комісій. Крім того, у депутатів є право покинути засідання, якщо вони не згодні з тим чи іншим законопроектом, включеним до порядку денного.

Передбачено, що зекономлені державні кошти будуть спрямовані на надання підтримки будинкам престарілих, а також на інші соціальні потреби.