21 жовтня в Луганській області співробітники СБУ спільно з військовослужбовцями ЗС України виявили схованку з великим арсеналом зброї, передає «Донбас.Коментарі» з посиланням на прес-службу СБУ.

Таким чином, СБУ попередила спробу вчинення бойовиками терористичних актів з використанням озброєння на виборчих дільницях Станично-Луганського та Новоайдарського районів під час проведення позачергових парламентських виборів.

У замаскованому підземному укритті в лісосмузі в селі Передільське Станично-Луганського району правоохоронці вилучили «РПГ-7», шість «РПГ-26», три кумулятивних снаряди «ПГ-7Л» із запалами, 20 гранат «РПГ-5» і більш як дві тисячі набоїв автомата Калашникова.

Як з'ясувалося, цю зброю планувалося використовувати для обстрілів адміністративних будівель, в яких розташовуються дільничні виборчі комісії (передусім, сільські школи та будинки), нападів на українську військову бронетехніку і правоохоронців, задіяних у забезпеченні громадського порядку під час проведення виборів.

Нині вживаються оперативні заходи щодо встановлення та затримання всіх учасників незаконного воєнного формування, причетних до цього.