ТУРИЗМ. На єгипетських курортах, таких, як Шарм-ель-Шейх, Хургада та інших, будуть встановлені веб-камери, щоб продемонструвати, що в цій країні безпечно відпочивати, повідомив на прес-конференції голова управління з розвитку туризму Арабської Республіки Єгипет Насер Хамді. Крім того, в різних містах світу, наприклад в Москві і Лондоні, будуть встановлені великі екрани, на які транслюватимуться картинки з усіх єгипетських міст, в тому числі тих, де відбуваються заворушення, щоб показати, яка ситуація на всій території цієї країни. «Ми хочемо продемонструвати, що в Єгипті є не тільки місця, де відбуваються заворушення, але і місця, де все спокійно», - сказав Насер Хамді.

Він підкреслив, що продемонструвати безпеку єгипетського напрямки для туристів - першочергове завдання єгипетської влади. У 2012 р. країну відвідали 11,5 млн туристів. У 2011 р. був різкий спад через внутрішньополітичні проблеми, в Єгипті побували 5 млн туристів, в той час, як в 2010 р. їх число склало майже 15 млн осіб.

У 2013 р., за прогнозом єгипетської влади, країну відвідають близько 13 млн осіб, сказав Насер Хамді. За його словами, за перші три місяці 2013 р. кількість туристів з різних країн виросте на 33%.

Насер Хамді підкреслив, що ситуація в країні стабілізується, відповідно, зростає і туристичний потік.

РБК