Днями Сумський державний університет привернув увагу багатьох співвітчизників до нового національногоОдержавши диплом рекордсмена, Артем Гарін заявив, що планує підкорити 10 тисяч знаків.Фото Володимира КОВАЛЕНКА рекорду пам’яті, встановленого у стінах вишу. 24-річний сумчанин Артем Гарін, випускник інженерного факультету, зумів відтворити 5 тисяч знаків після коми числа.

Керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова офіційно зареєструвала це досягнення, наголосивши, що все пройшло без найменших порушень встановлених правил. Рекорд тривав понад дві години, а до нього Артем ішов три роки, щодня удосконалюючи і шліфуючи пам’ять.

Здатність запам’ятовувати великі обсяги інформації відчув ще студентом під час підготовки до екзамену з фізики, а згодом вирішив грунтовно зайнятися вивченням особливостей не пов’язаної змістом інформації. За словами рекордсмена, у процесі запам’ятовування використовує візуальну фіксацію інформації, тобто утримує в пам’яті картини дійсності й за потреби зчитує з неї потрібну інформацію.

До слова, цифри, які Артем видобував з пам’яті і зчитував уперед чи назад, зайняли 10 аркушів. Їх звіряли і контролювали присутні в залі викладачі, студенти, пересічні сумчани — одне слово, ті, хто захотів бути свідком народження національного рекорду.

Артем Гарін, який нині займається підприємництвом, і надалі нарощуватиме «м’язи пам’яті», щоб встановлювати нові досягнення.

До відома. Світовий рекорд належить китайцю Лю Чао, який протягом 24 годин 4 хвилин відтворив 67 890 знаків.