ДЕМОГРАФІЯ. Уперше за 17 років у Чернівецькій області побільшало населення. За статистичними даними, протягом минулого року на Буковині народилася 11 281 дитина, а померло 11 192 особи, тож природний приріст населення становив 89 людей. «Це позитивний сигнал для майбутнього буковинського краю, — сказав голова облдержадміністрації Михайло Папієв. — Область вийшла із числа «вимираючих» і підтвердила статус «краю, де варто жити». 

У регіоні є матері, які народили 10, 15 і навіть 20 дітей. Крім природного, збільшується і міграційний приріст населення: за підсумками минулого року, в область приїхало понад 10 тис. осіб — майже на тисячу більше, ніж виїхало. Голова виконавчої влади краю дав завдання відповідним структурам органів місцевої виконавчої влади конкретними справами довести, що пріоритетом гуманітарної політики в регіоні є увага до розвитку соціальної інфраструктури області, забезпечити належними медичними послугами насамперед багатодітні сім’ї. Кожна дитина з таких сімей має бачити свою життєву перспективу, можливість  здобувати освіту у вищих навчальних закладах і бути працевлаштованою.

Область працює над підвищенням стандартів та якості  медичного обслуговування буковинців.  Цього року відкривається перша черга перинатального центру із сучасним обладнанням у рамках реалізації Національного проекту «Нове життя».