Таку думку на зустрічі з американським сенатором Річардом Дурбіним, який перебував із дружнім візитом в Україні, обстоював Президент Петро Порошенко. Він особливо наголосив на важливості трансатлантичної солідарності з Україною, висловив вдячність за ухвалення Конгресом акта на підтримку свободи України, назвавши США «надійним стратегічним партнером» нашої країни.

«Рівень підтримки, який ми маємо у США, в американському Сенаті, життєво важливий для нас», — підкреслив Петро Порошенко, відзначивши допомогу, яку американці надають нам у різних галузях. Ідеться про підвищення обороноздатності країни (зокрема допомогу в тренуванні військовослужбовців українських Збройних сил на Яворівському полігоні), впровадження реформ, боротьбу з корупцією, процес деолігархізації країни.

Окрему подяку глава держави склав українській діаспорі, повідомляє прес-служба Президента. На це Річард Дурбін зауважив: активність діаспори справді велика, особливо в Чикаго, штат Іллінойс, який він представляє у Сенаті. Та й сам заокеанський гість є співголовою Підкомітету з питань оборони у Комітеті з асигнувань Сенату США. Він виступає за збільшення фінансової підтримки України, зокрема задля підсилення її обороноздатності. 

Тетяна КИРИЛЕНКО
для «Урядового кур’єра»