Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що Україні потрібна не наступальна зброя, а оборонна зброя, аби захистити країну. Про це він заявив у четвер, 28 травня, під час Восьмого Київського Безпекового Форуму «Цінності – шлях до безпеки».

Арсеній Яценюк наголосив, що для спільної відповіді на російську агресію необхідна єдність ЄС та США: «Нам необхідне збереження єдності всередині ЄС, в тому числі в питанні санкцій. Без сумніву, санкції мають бути продовжені, адже Росія відмовилася виконувати мінські домовленості».

Водночас, зазначив він, є кілька членів ЄС, які використовують своє право вето, щоб завадити постачанню летальної зброї до України.

За словами Арсенія Яценюка, Росія за останні десять років витратила мільярди доларів на модернізацію свого війська і повне оновлення армії: «І Росія постійно постачає всю цю модернізовану важку артилерію та обладнання очолюваним нею терористам».

«Ми не просимо наступальну зброю, ми просимо зброю для оборони, аби захистити країну.  Якщо ви підтримаєте Україну в тому, аби українські Збройні сили були більш ефективними – ми готові захищати кордони ЄС. Адже Росія несе загрозу безпеці Європи, країнам-члена НАТО та всього вільного світу. Тож ідеться про оборонну зброю для захисту України та Європи», – підкреслив Арсеній Яценюк.

Прес-служба КМУ