Українка здобула звання чемпіона Європи на 16-му жіночому чемпіонаті Європи з шахів у Грузії. Наталія Жукова показала  в останніх п’яти турах стовідсотковий результат і з 9,5 очка з 11 випередила всіх суперниць. Лише на півочка від українки відстала грузинська шахістка Нано Баціашвілі.

Так Жукова стала дворазовою чемпіонкою Європи. Вперше вона приміряла континентальну корону ще 2000 року. Чемпіонка виконала ще одне  важливе завдання: вихід до наступного чемпіонату світу серед жінок, інформує офіційний сайт Федерації шахів України.

Нині Наталія Жукова — міжнародний гросмейстер (2010), дворазова чемпіонка Європи, багаторазова переможниця та призерка командних чемпіонатів світу, Європи та Всесвітньої шахової олімпіади у складі збірної команди України.

Тріумф Наталії продовжив серію видатних досягнень наших шахістів.  Українські гросмейстери за роки незалежності здобули всі можливі офіційні титули як в особистому, так і в командному заліках.

Зокрема наші національні збірні неодноразово вигравали всесвітні шахові олімпіади, першості світу та Європи, а Руслан Пономарьов, Анна Ушеніна та нещодавно Марія Музичук стали чемпіонами світу.

Чоловіча збірна України — срібний призер останнього чемпіонату світу, а жіноча — бронзовий призер Всесвітньої шахової олімпіади та чинний чемпіон Європи.