Збройні сили повністю готові захищати суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, можуть гарантовано дати відсіч повітряному, наземному і морському супротивнику. Таким вступом в. о. міністра оборони генерал-полковник Михайло Коваль розпочав брифінг у Клубі Кабінету Міністрів (захід передував прямій телефонній лінії уряду щодо життєдіяльності ЗСУ).

Посадовець назвав дії Росії проти України «війною нового типу» і пояснив: «Хід подій довів, що на теренах південно-східної України ведеться неоголошена війна, суть якої полягає в проведенні заходів спеціально підготовленими підрозділами Генерального розвідувального управління Генштабу Збройних сил РФ, повітрянодесантними військами, високоорганізованими сепаратистськими загонами. Їхня мета — створити самопроголошені утворення на теренах областей і в подальшому ввести їх до складу РФ. Наші ЗСУ, крім стандартних заходів протидії загрозам, мають відпрацьовувати специфічні завдання, наприклад, брати активну участь в АТО».

Михайло Коваль розповів, як Міноборони забезпечує потреби ЗСУ. Від юридичних та фізичних осіб у рамках акції «Підтримай українську армію» на рахунок відомства надійшло 121,4 мільйона гривень. З них 114,3 мільйона — грошові перекази на матеріально-технічну підтримку, решта — на медичну. За допомогою дзвінків на єдиний мобільний номер «565» перераховано 27,8 мільйона гривень. Усі кошти спрямують на матеріально-технічне забезпечення військових.

«Загалом на рахунки Міноборони надійшло 91,7 тисячі доларів та 40,7 тисячі євро. За пропозицією Генштабу ЗСУ 37,2 мільйона гривень буде витрачено на польове обмундирування нового зразка; 22 мільйони — на кулезахисні шоломи; 15,2 мільйона — на спальні мішки та ізоляційні підстилки; 8,5 мільйона — на формений одяг; 3,5 мільйона — на маскувальні сітки; 2,2 мільйона — на засоби зв’язку та комплектуючі до них; 2,1 мільйона — на бавовняні сорочки; 1,8 мільйона — на ковдри; 1,4 — на матраци; по 0,4 мільйона — на наволочки й подушки», — розповів в. о. міністра оборони.