До 28 листопада Україна подасть до Глобального фонду боротьби з ВІЛ/СНІДом, туберкульозом і малярією пакет документів на фінансування програм боротьби з соціально небезпечними захворюваннями у 2015—2017 роках. Розмір гранту становитиме 130,5 мільйона доларів. Про це заявив віце-прем’єр-міністр Олександр Сич під час засідання Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу.

«Хотілося б, щоб Україна і надалі була лідером серед країн Східної Європи та Центральної Азії у справі боротьби з ВІЛ/СНІДом», — передає слова віце-прем’єра його прес-служба. Олександр Сич високо оцінив нещодавнє ухвалення Верховною Радою Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ/СНІДу на 2014—2018 роки. У цьому контексті додав: «Велике щастя, що ми ухвалили цю програму в останні дні роботи уже недієздатного парламенту».

У рамках заходу також обговорено питання ліквідації Державної служби з питань протидії ВІЛ/СНІДу та інших соціально-небезпечних захворювань, створення відповідного підрозділу в структурі Міністерства охорони здоров’я. Окрім цього, члени Нацради заслухали інформацію про стан закупівлі та планомірного постачання в регіони якісних протитуберкульозних та антиретровірусних препаратів, звіти основних реципієнтів (ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ», ДУ «Український центр контролю за соціально небезпечними захворюваннями МОЗ», МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні») про результати реалізації у І півріччі 2014 року грантів Глобального фонду. А ще розглянуто проблеми забезпечення ліками хворих, які перебувають у Криму та зоні проведення АТО. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»