СТОЛИЦЯ. Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов вибачився перед киянами за незручності, що виникли під час ліквідації наслідків рясних снігопадів, передає Радіо Свобода.

«Це не перший раз, коли в нас є надзвичайна ситуація, вона в нас була також у грудні. І я завжди кажу: кияни, не ображайтеся. Надзвичайна ситуація – це наша загальна проблема, тому є незручності, і за ці незручності я, безумовно, як керівник виконавчої влади прошу вибачення», – сказав Попов.

Водночас, за його словами, комунальні служби на даний час закінчують прибирати від снігу центральні автодороги й після цього розпочнуть прибирання на житлових масивах.

 «Такого в історії не було – такої кількості опадів. Безумовно, це не тільки проблема влади, це проблема, в тому числі і людей, які можуть вийти і прибрати біля своєї машини. Хоча б біля своєї машини», – наголосив Попов. За його словами, це допомогло б снігоприбиральній техніці й комунальникам ефективніше виконувати свою роботу.

Як заявив голова КМДА, дії міської влади, спрямовані за останні два дні на подолання наслідків стихії, заслуговують на повагу.

Він також повідомив, що громадський транспорт у столиці до ранку 26 березня працюватиме в нормальному режимі.

У Києві через сильні снігопади була оголошена надзвичайна ситуація. Кабмін під час наради 24 березня оголосив 25 березня вихідним днем у Києві й Київській області.

Тим часом, в опозиції закликали Попова подати у відставку через провальну роботу комунальних служб.