«Всі діти мають бути забезпечені місцями в дошкільних навчальних закладах. Для цього Урядом відкриваються нові садочки, у навчання впроваджуються сучасні інноваційні технології. Усі дитсадки, як це вже зроблено в Дніпропетровській області, мають отримати свій сайт з можливістю 3D екскурсій закладом та реєстрації в навчальному закладі через мережу Інтернет», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул під час відкриття дитячого садочку «Червона Калина» у селищі Черкаське Дніпропетровської області. З 2010 року додатково більше 205 тисяч українських дітей отримали місця в дитячих садках. У заході також взяли участь заступник Міністра оборони Володимир Можаровський, голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков.

Новий дошкільний навчальний заклад «Червона калина» складається з двох корпусів, створених за сучасним дизайном. У закладі установлено нове обладнання, збудовано спортивний зал та методичний кабінет. Садочок може прийняти 200 вихованців.  «Завдяки новому садочку всі діти селища Черкаське будуть забезпечені дошкільною освітою», - сказав Олександр Вілкул.

«Червона Калина» розташована на території військового містечка, де проживають військовослужбовці 194 понтонно-мостового загону Державної спеціальної служби транспорту. 

Дніпропетровщина турбується про військових. Зокрема в грудні минулого року Олександр Вілкул відкрив в селищі новий сучасний будинок, в якому військовослужбовці цього загону отримали 24 квартири. Також в цьому році держава виділила кошти на реконструкцію очисних споруд в селищі Черкаське, де розташована військова частина. Крім того там було відновлено систему водопостачання. 

«Відкриття нового корпусу дитячого садка в військовому містечку, будівництво нових житлових будинків, відновлення систем життєзабезпечення, - все це реальна реалізація програм Уряду по забезпеченню житлом військовослужбовців, створенню комфортних умов проживання та забезпеченню їх дітей якісною дошкільною та шкільною освітою», - сказав Олександр Вілкул.