Медалі для Олімпійських та Паралімпійських ігор 2016 року, які відбудуться в Ріо-де-Жанейро, виготовлять з металу, отриманого в результаті переробки електронних приладів, що вже відслужили. Про це повідомив президент Бразильського монетного двору Франсіску Франку. 

З його слів, такий вибір сировини продиктований бажанням продемонструвати турботу організаторів Ігор про екологію та сталий розвиток. «Створення медалей — це одна з найважливіших частин підготовки до Ігор», — цитує агентство «Сіньхуа» главу оргкомітету Олімпіади-2016 Карлоса Нузмана.

Бразильському монетному дворові потрібно виготовити 4924 нагородних і 75 тисяч пам’ятних медалей літньої Олімпіади і Паралімпіади. Ця установа вже виготовляла медалі для Всесвітніх військових ігор 2011 року і Панамериканських ігор 2007 року, які проводилися в Ріо-де-Жанейро.

Першу ліцензію для України на Олімпійські ігри-2016 здобула олімпійська чемпіонка Афін Олена Костевич, яка у вересні вдало виступила на світовій першості зі стрільби, що проходила в Іспанії.

Ігри відбудуться з 5 по 21 серпня 2016 року. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»