СПОРТ. Срібний призер Олімпійських ігор 1996 року данський велогонщик Рольф Соренсен зізнався у вживанні допінга, передає УКРІФОРМ з посиланням на сайт Cyclingnews.com.

«Данець розповів, що використовував заборонені препарати еритропоетин і кортизон упродовж майже усієї кар'єри, яка тривала з 1986 по 2002 роки. Соренсен зізнався, що йому немає виправдання, але він був вимушений приймати допінг, щоб на рівних боротися з конкурентами», – зазначається на сайті.

Соренсен попросив вибачення у всіх, хто його підтримував і вірив у нього. Спортсмен також вибачився за те, що так довго приховував факт застосування допінга. Данець відмовився назвати імена інших гонщиків, які могли порушувати антидопінгове законодавство, додавши, що він був не один у використанні заборонених препаратів.

Соренсен упродовж кар'єри виступав у семи різних командах перегонів. На рахунку данця перемога на престижній гонці Льєж – Бастонь – Льєж в 1993 році, а також в Турі Фландрії в 1997 році. Гонщик перемагав на двох етапах Тур де Франс і одному етапі на Джиро-д'Італія.

На Олімпійських іграх в Атланті Соренсен став другим у груповій шосейній гонці. Перемогу тоді святкував швейцарець Паскаль Рішар, «бронза» дісталася британцеві Максу Скіандрі.