На Сумщині розпочали втілювати третю фазу проекту ЄС та ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Відповідну угоду підписано днями. Як наголосив перший заступник голови Сумської ОДА Віктор Чернявський, область високо цінує співпрацю з міжнародними організаціями. 

Сумщина має значний досвід такої співпраці, оскільки з початку втілення першої та другої фаз минуло 6 років. За цей час виконано значний обсяг робіт з облаштування соціальної інфраструктури населених пунктів. Зокрема, відновлено 29 дитячих садків та шкіл, 16 медичних пунктів, реалізовано 60 проектів із забезпечення громад якісною водою, охорони довкілля, відновлення вуличного освітлення, економічного розвитку територій тощо. Також придбано 3 шкільних автобуси для підвезення учнів до місць навчання. Загалом же умови життя поліпшено більш ніж 60 тисячам громадян.

Третя фаза проекту розрахована до 2017 року і має стати не менш результативною. Її загальний бюджет становитиме майже 24 мільйони євро, з яких 23 мільйони надає Європейський Союз.