Кабінет Міністрів невдовзі остаточно ухвалить постанову про створення Суспільного телебачення. Про це заявив по завершенні минулого засідання уряду Міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак.

Він розповів, що в ході зібрання члени Кабміну розглянули постанову про створення юридичної особи, яка повинна бути важливим елементом у реалізації закону про створення Суспільного телебачення. «Проте, на жаль, як документ це рішення не було ухвалено, оскільки закон, який існує, ставить Суспільне телебачення в не дуже прийнятні рамки з точки зору журналістів і громадських активістів. Ми це почули, — зауважив Остап Семерак. — За дорученням Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка ми проведемо робоче засідання. Якщо активісти та юристи не знайдуть можливості для того, щоб інтереси всіх зацікавлених сторін було враховано, то я не виключаю, що потрібно йти на зміни до чинного законодавства». Високопосадовець висловив сподівання, що уряд ухвалить кращий варіант документа. А потім резюмував: «Суспільне телебачення в Україні мусить бути. Це позиція спільна і уряду, і журналістів, і громадськості. Тобто ми однодумці в суті питання».

Як повідомляє прес-служба Міністра Кабінету Міністрів, того дня на виконання рішень РНБО уряд ухвалив направлення до Верховної Ради проекту закону щодо посилення кібербезпеки України. Йдеться про постанову «Про затвердження Плану заходів програми захисту державних інформаційних ресурсів».

«Ми говоримо про формування захищеної інформаційної структури всіх державних органів. Маємо також на меті виключити можливість втручання у роботу інформаційно-телекомунікаційних систем, зокрема спецслужбами іноземних держав», — зауважив Остап Семерак.

Також уряд ухвалив постанову, якою врегулював та урівняв виплати сім’ям загиблих силовиків із різних відомств і підрозділів, підвищивши їх до найвищої суми виплат, яка наразі є, — 609 тисяч гривень. Зокрема виплати стосуватимуться бійців системи Міноборони, системи МВС і Державної прикордонної служби.

«Хочу окремо наголосити, що добровольчі батальйони, які офіційно перебувають у системі МВС, також підпадають під дію постанови», — резюмував Міністр Кабінету Міністрів. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»