ЮВІЛЕЙНІ ЗАХОДИ. У Білопіллі Сумської області, де 125 років тому народився видатний педагог і письменник Антон Макаренко, урочисто відзначили ювілейну дату свого знаменитого земляка. Зокрема, відкрито меморіальну дошку на будинку колишнього старшого коваля залізничних майстерень станції Білопілля Авраменка, в якому свого часу жили Макаренки і маленький Антоній.

На масштабне педагогічне свято завітали освітяни з України та Європи. Зокрема, науковець Еміліано Меттіні, який представляв Італійську асоціацію імені А.Макаренка при Університеті Ла Сапієнца в Римі, високо оцінив творчу спадщину уродженця Білопілля. Вивчаючи основоположні засади одного з кращих педагогів минулого століття, він наголосив на їхній цінності і неперехідності. Зокрема, роботи вихователя і письменника активно використовують у Японії, Франції, Німеччині, Англії, США, інших країнах різних континентів.

Того ж дня в місті відбувся масштабний педагогічний форум, а на базі  Сумського педагогічного університету, який більш як півстоліття носить ім’я А.Макаренка, відбулася низка заходів.