ГАРТ ДУХУ

Команди із Луцька вибороли першість на змаганнях із пішого туризму «Стежками героїв - «Доброволець-2012»

У цьому нестандартному спортивному заході, що відбувся на Рівненщині і був присвячений вшануванню подвигу бійців Української Повстанської Армії, і, зокрема, першого командира УПА Дмитра Клячківського («Клима Савура»), взяли участь 19 команд. Вони представляли різні регіони України. Організували оригінальний турнір громадська організація «Національний Альянс» за підтримки Товариства пошуку жертв війни «Пам’ять» та Рівненської округи «Пласту».

Світлина на згадку перед виходом на маршрут. Фото надане оргкомітетом змагань

Аби випробувати свої фізичні можливості і вміння орієнтуватися на незнайомій місцевості на старт вийшли представники Луцька, Рівного, Тернополя, Львова, Івано-Франківська, Сімферополя, Києва, Чернігова та Кіровограда.

Змагання проходили у форматі пригодницьких перегонів. Протягом не більше, ніж тридцяти годин учасники повинні були не тільки подолати 80 кілометрів, а й при цьому відмітитися на 26 контрольних пунктах. Ними виступали визначні історичні місця, що стосуються історії українського народу, боротьби УПА та могили полеглих у боях повстанців.

Весь маршрут учасникам довелося долати по мокрому снігу, що стало додатковим непростим випробуванням.

Повністю дистанцію із дотриманням умов змагань змогли здолати лише десять команд. А перемогу цього року святкували дві команди із Луцька – «Меридіан» та «Орієнт-Меридіан». Вони відмітилися на усіх 26-ти контрольних пунктах та здолали маршрут за 19 годин 17 хвилин.

Друге і третє місця розділили між собою відповідно луцька команда «ТіХтоПройшлиКрізьЛіси» та команда із міста Кузнецовськ Рівненської області. Аби замкнути трійку переможців, останній команді довелося безперервно рухатися 28 годин 19 хвилин.