ФУТБОЛ. Сто днів до домашнього Євро-2012 синьо-жовті відзначили результативною грою, а Андрій Ярмоленко не випадково став головним героєм останнього  спецвипуску нашої газети, присвяченого континентальній першості. Свій новий статус одного з лідерів збірної України форвард київського «Динамо» підтвердив і в першій товариській зустрічі нового року. На полі нового стадіону в Петах-Тіхві 22-річний вихованець чернігівського футболу став кращим гравцем поєдинку національних збірних Ізраїлю та України.

Спершу правий вінгер дружини Блохіна заробив пенальті, який реалізував його динамівський партнер Олег Гусєв. Згодом обіграв захисника господарів і вивів на завершальний удар дніпропетровця Євгена Коноплянку. У другому таймі кращий гравець Прем’єр-ліги-2011 ефектним ударом сам завершив фірмову флангову комбінацію синьо-жовтих.

Володар «Золотого м’яча» Андрій Шевченко не виключає, що Ярмоленко може стати одним із відкриттів майбутнього чемпіонату Європи. Капітан збірної звертає увагу на те, що його молодший партнер не виконує на полі роль  нападаючого, звільненого від захисних обов’язків. Однак завдяки відмінній швидкості відзначається чудовою результативністю.

На жаль, під час захисту власних воріт гості мали не настільки переконливий вигляд. Голкіпер московського «Спартака» Андрій Дикань, який у перерві замінив Шовковського, двічі змушений був витягати м’яч із сітки власних воріт. Втім, переможний рахунок  3:2 Тимощуку та його партнерам зберегти вдалося. 

Після фінального свистка головний тренер певні проблеми в обороні нашої команди пояснив тим, що раніше в такому складі задня лінія практично не грала.

— Попри це, ми досягли хорошого результату, зважаючи на стан наших гравців та рівень суперників, — зазначив Олег Блохін. — Вважаю, що за два дні ми провели колосальну роботу. Було мало часу, та ми все встигли. Більшість футболістів зрозуміла, чого від них вимагає тренерський штаб.

— Ми виграли непростий поєдинок і вигляд мали справді непоганий, — погодився з наставником форвард Марко Девіч. — Ізраїль — гідний суперник, хоча його і не можна віднести до топ-групи Старого Світу. На домашньому чемпіонаті Європи опоненти будуть ще серйознішими.

ТАБЛО «УК»

Товариський  матч:  Ізраїль — УКРАЇНА — 2:3

Голи: Хемад (55, з пенальті), Бен Сахар (63) — Гусєв (17, з пенальті), Коноплянка (45), Ярмоленко (61)