Група американських вчених якось зробила цікаве відкриття — чим швидше людина ходить, тим довше вона живе. У наш час суцільної гіподинамії годі шукати простіший і доступніший спосіб руху, який підійде для будь-якого віку.

Минулого вікенду Київ долучився до Всесвітнього дня ходьби. Організатором заходу за сприяння Міністерства молоді та спорту України та Київської міської державної адміністрації виступив Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». На столичному Майдані Незалежності акція відбувалася в рамках спортивно-масових заходів міжнародної організації TAFISA.

Традиційно разом з киянами та гостями столиці учасниками Всесвітнього дня ходьби стали видатні спортсмени та олімпійські чемпіони, члени громадських організацій. Усі вони після урочистого старту сформованою колоною пройшлися центральними вулицями столиці, а також відвідали спортивні локації, де гості свята будь-якого віку мали змогу взяти участь в естафетах, конкурсах та різноманітних майстер-класах. По завершенні пішої ходи на всіх учасників і навіть тих, хто лише споглядав за оздоровленням, чекала смачна частина свята: справжній український борщ, зварений у казані просто неба.

Варто зазначити, що вже не вперше захід підтримало Німецьке товариство міжнародного співробітництва, яке діє в Україні за дорученням чотирьох німецьких міністерств і Європейського Союзу та втілює проекти в сфері сталого економічного розвитку, енергоефективності і профілактики ВІЛ/СНІДу. В рамках співпраці з Міністерством охорони здоров’я України з 2009 р. GIZ також успішно впроваджує Всеукраїнську інформаційну кампанію «Не Дай СНІДу Шанс!». 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»