Залучити зовнішні інвестиції прагнуть у всіх областях, але зарубіжні інвестори не поспішають розпоряджатися  коштами. Вони підтримують фінансово тільки проекти, зініційовані громадами й покликані забезпечити їм європейське майбутнє. Цю просту істину вже добре засвоїли територіальні громади Полтавщини і будують співпрацю з потенційними інвесторами відповідно до їхніх вимог. Про це на апаратній нараді повідомив виконувач обов’язків директора Департаменту економічного розвитку Полтавської ОДА Дмитро Орлов.

За його словами, результат — додатково вкладені в економіку області сотні тисяч доларів. А незабаром ще 8 районів області отримають по 40 тисяч доларів від ООН на реалізацію власних ініціатив. Це буде зроблено згідно з домовленістю, підписаною в жовтні минулого року між Полтавською облдержадміністрацією та ООН.

«Залучені кошти  використають на енергозбереження, енергоефективність, водопостачання, ФАПи та утилізацію сміття. Також у рамках проекту міста Миргород і Комсомольськ отримають по 62 тисячі доларів на підтримку мікропроектів ОСББ та соціальних проектів із енергоефективності. Усі заходи мають бути реалізовані вже до осені», — каже Дмитро Орлов. — Такого в нас ще не було. Це більш складні проекти, дорожчі. Головний акцент — це нове будівництво мереж централізованого водопостачання у селі таким чином, щоб не менш як 75 відсотків домогосподарств могли підключити цю послугу, а згодом могли підключитися всі 95 відсотків. 370 тисяч гривень спрямовуються на кожен проект протяжністю до 6 кілометрів, а далі по 50 тисяч за кожен кілометр». Участь у проекті з покращення водопостачання візьмуть десять районів області. Загальна вартість проектів — понад 12 мільйонів гривень.