Радник президента України Ольга Богомолець заявила, що понад 300 учасникам антитерористичної операції довелося ампутувати кінцівки.

«У нас на сьогоднішній день понад 300 людей з ампутованими кінцівками. Вчора дівчина-санітар цілу ніч боролася за ноги. Ноги не врятували», - сказала вона в Івано-Франківську під час зустрічі з родинами загиблих учасників АТО, повідомляє ZAXID.NET із посиланням на УНН.

За її словами, зараз «держава зіткнулася з такою кількістю нових випробувань, до яких просто не існує механізмів, як це вирішувати».

«Тому ми зараз намагаємося створювати ці механізми. Ще у вересні минулого року у нас не було механізмів системної ДНК-ідентифікації. Ми створили ці механізми і зараз вони працюють, щоб люди могли отримувати інформацію, де їх загиблий герой», – додала Богомолець.

Нагадаємо, 25-річна дівчина із Дрогобича Львівської області підірвалася на міні і втратила обидві ноги, зараз у неї загроза гангрени. Також у дівчини проникаюче поранення ока, політравма та шок третього ступеня. Випадок трапився 26 травня у Авдіївці. Дівчина є медиком у 93-й окремій механізованій бригаді та поїхала в зону АТО добровольцем.