За словами директора департаменту комунального господарства Харківської міської ради Віктора Кітаніна,  попри затримки з фінансуванням, Харків продовжують послідовно упорядковувати й озеленювати. Нинішнього року, скажімо, в міських парках, скверах, на набережних, уздовж транспортних магістралей і вулиць, які знаходяться в господарському віданні СКП «Харківзеленбуд», висаджено 386 дерев, серед яких переважають крупнолиста липа, гостролистий клен, кулястий ясень.

Так, нові саджанці з’явилися на вулицях Чернишевського, Артема, Мельникова, Іванова, Академіка Проскури, 23 Серпня, Карла Маркса, проспекту Леніна, в Молодіжному парку, в скверах Сафарова, Добродецького, Перемоги, в районі вулиці Клочківської, 197, на Нетеченській набережній. Всього за останні  дев’ять років до зелених легень міста додалося понад 15 тисяч дерев.

Як зазначила голова державної  адміністрації Червонозаводського району міста Ганна Головчанська,  до озеленення долучаються і дорослі, і школярі, які в рамках акції «Посади дерево», що проходить у їхньому районі щоосені, із заступами та саджанцями виходять на суботники, з ентузіазмом та радістю пораються на подвір’ях підприємств та установ, вулицях, прибудинкових територіях. Зокрема, нещодавно висадили алею беріз біля гімназії №34.

«Діти обов’язково повинні брати участь у таких акціях, щоб навчитися цінувати все, що вони роблять. Адже якщо дитина посадить дерево, вона ніколи не захоче його зламати», — зазначила Ганна Головчанська.