Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк узяв участь у дискусії «Свобода в часи інформаційної війни», присвяченій 60-річчю мовлення Української служби Радіо «Свобода».

«Зруйнувалися імперії, впали стіни, щезли диктатори, а Радіо «Свобода» є і буде. Як є і буде свобода», — образно наголосив він. Арсеній Яценюк нагадав, що символ Радіо «Свобода» —– смолоскип: «Ми з цим символом світла, символом вогню, гарячості й впевненості пройшли Майдан і йдемо далі».

За його словами, нести правду дуже важливо в такі буремні й складні часи, в яких нині перебуває Україна: «Люди хочуть слово правди. Це та правда, яка зруйнувала залізну завісу і знищила імперію зла. Це правда, яка будує демократію і робить Україну європейською державою».

Він нагадав, що президент РФ Володимир Путін називав талановитою людиною такого собі Геббельса, який казав, що за допомогою ЗМІ може перетворити будь-який народ на отару. Саме тому, за словами глави уряду, правда є такою важливою: «Якою б правда гіркою не була, вона набагато сильніша від будь-якої напівправди чи мовчання. Тільки правда є найсильнішою зброєю проти імперії зла», — цитує слова Прем’єр-міністра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

«Бажаю всім нам чути Радіо «Свобода» і бути вільними людьми завдяки правді та завдяки Радіо «Свобода», — підсумував Арсеній Яценюк.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»