ПРИЗНАЧЕННЯ. Прем’єр-міністр Микола Азаров представив колективу Міністерства економічного розвитку  і торгівлі новопризначеного главу відомства Петра Порошенка. «Міністерство економічного розвитку і торгівлі несе відповідальність за розвиток економіки, за модернізацію економіки, за зниження енергоспоживання та енергозбереження, за цінову стабільність та багато інших завдань», — наголосив Микола Азаров. Він відзначив високі професійні якості новопризначеного міністра Петра Порошенка та побажав йому успіхів на новій посаді. Прем’єр-міністр також висловив вдячність колективу міністерства та попереднім міністрам за щоденну працю із забезпечення життєдіяльності країни.

У свою чергу Петро Порошенко запевнив главу уряду, що міністерство виконає поставлені завдання. «Сподіваюся, що ми зможемо продемонструвати гарні результати вже найближчим часом», — цитує слова урядовця департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»

ДОСЬЄ «УК»

ПОРОШЕНКО Петро Олексійович. Народився 26 вересня 1965 року в місті Болград Одеської області. У 1989 р. закінчив з відзнакою факультет міжнародних відносин і міжнародного права Київського державного університету імені Тараса Шевченка. За фахом — економіст-міжнародник.

З 1993 р. по 1998 р. — генеральний директор Концерну «Укрпромінвест».  З 1999 р. — член Ради Національного банку.  З 2000-го по 2004 рік — заступник голови Ради Національного банку.  2005 р. — Секретар Ради національної безпеки і оборони. У лютому 2007-го обраний головою Ради Національного банку.  З жовтня 2009 р. по березень 2010 р. — міністр закордонних справ. Народний депутат ІІІ, IV, V скликань. Заслужений економіст України, кавалер ордена «За заслуги» ІІІ та ІІ ступенів.