ПриватБанк продовжує працювати в режимі «банківських канікул», не обслуговуючи рахунки своїх корпоративних і приватних клієнтів через відсутність легітимної законодавчої бази.

Про це повідомляє прес-служба ПриватБанку.

«На сьогодні банк не має законних підстав для проведення операцій з рахунками і картами клієнтів, конвертації рахунків і розрахунків у рублях. Крім того, на півострові не працює система міжбанківських і казначейських платежів, через що нормальна робота банку просто неможлива», - говориться в повідомленні.

У банку впевнені, для відновлення роботи банківської системи Криму треба в найкоротші терміни вирішити ключові питання підтвердження прав власності на майно, яке виступає запорукою за банківськими кредитами; питання фінансового обліку банків і оподаткування.

«Ми сподіваємося, що після розгляду парламентами спеціальних законів про діяльність банків на території Криму, регулятори як з українського, так і з російського боку зможуть розробити чітку і зрозумілу процедуру роботи банків, яка в першу чергу захищатиме інтереси клієнтів», - говориться в повідомленні фінустанови.

На півострові діє 2 філії і 337 відділень ПриватБанку, 483 банкомати, а також 773 термінали самообслуговування. Банк обслуговує в Криму більш як 790 тисяч приватних клієнтів і 12 тисяч корпоративних клієнтів, в Кримській філії банку працює понад 1 300 співробітників.

УКРІНФОРМ